Indul az asztalitenisz őszi évada

palosiban9c

Pálosi Balázs

Az Egri Áfész és Egri Városi Sportiskola fémjelezte egri ping-pongosoknak most hétvégén kezdődik a 2014-2015-ös bajnoki év. A nemzeti bajnokságban 3 férfi és egy női csapatot indít a klub. A női NB I-ben az egriek: Révészné Beniczky Magdolna, Dr. Fekete Barbara, Kovács Kinga, Szabó Györgyi, Tripa Alexandra, Domoszlai Anna mellett két fiatal 15 éves lány erősíti a csapatot: Castillo-Hoós Carina és Orosz Sára. Az egri játékosok mellett a cél a fiatalok bevetése, a 8 játékosból 4 lány 16 év alatti. A férfi NB III-ban a régi motorosok mellett két 16 éves fiú kap helyet a csapatban: Zachar Márk és Andrássy Attila. A férfi NB II-es tavalyi 6. helyen végzett csapatot Nagy Ádám fogja még erősíteni. A férfi első csapat NB I-ben mérettetik meg. A csapat alapját az Egri Városi Sportiskola két játékosa: Banok Tamás és Timafalvi Gergő képezi. A már két éve Egerbe edzőként hazatérő Pálosi Balázs 18 év után újra játékosként is asztalhoz áll. Az utóbbi másfél évi utánpótlás nevelő munka eredményeként egy zömmel újoncokból (10-16 éves) gyerekekből álló csapatot is indít a klub a megye II. felnőtt bajnokságban.

A szeptember 6-7-i  hétvégén minden csapat idegenben kezd:

Női NB I: NAC Túróczy Nyíregyháza – Egri Áfész SC

Férfi NB I: Borsod Volán SE I. – Egri Áfész SC

Férfi NB II: BVSC-Zugló SI II. – Egri Áfész SC

Férfi NB III: Domoszló SK – Egri Áfész SC

Az Egri Áfész SC a hazai meccseit férfi NB I, NB II-ben szombat 17 órai kezdéssel, női NB I, férfi NB III-ban vasárnap 11 órai kezdéssel játssza.

Augusztus végi versenyek eredményei:

Szent István Kupa, Karcag: Felnőtt egyéniben Banok Tamás 3. helyezést ért el.

Pegazus-HMATSZ Kupa: Női egyéniben: Castillo-Hoós Carina 1. helyezést ért el. Összevont férfi párosban a döntőben Banok Tamás-Timafalvi Gergő duó szoros küzdelemben megverte Orosz Sára a Metalloglobus/Statisztika PSC évadnyitó serdülő versenyét megnyerte.

BVSC-Zugló SI évadnyitó verseny: Ifjúsági páros versenyszámban Banok-Timafalvi 2. helyen végzett. Banok Tamás egyéniben 8 közé jutásért, míg Timafalvi Gergő 4 közé jutásért kapott ki.