«

»

Sze 07

Ökölvívás – Csapatbajnok az EVSI!

Aranyérem a Kincsem Parkban. A Magyar Ökölvívó Szövetség által első alkalommal kiírt Utánpótlás Csapat Bajnokságot az egri központú Észak-magyarországi Régió nyerte A Budapest Régió ellen kettős győzelemmel 43:32-es összesítéssel diadalmaskodtak az Északi Tigrisek. A budapesti visszavágó után elégedetten nyilatkozott Dorkó Péter a győztes gárda szakmai irányítója: – A csapatbajnokság döntőjének visszavágóján a tarjáni csapathoz képest szinte teljesen felforgatott csapat mérkőzött. Kimaradt a csapatból Paczók Patrik, Kuzma Krisztián, Demény Mária, Ruszó Erik és Oláh Károly (utóbbi kettő betegség ill. sérülés miatt). Bekerült viszont Berecz Lionel, Varga Krisztián, Kiss Marietta. Győzött a budapesti 19:17-es meccsen meccsen Berecz Lionel (EVSI), Kiss Marietta (EVSI), Kanalas Renátó (GYAK) és Harmath Zsófia (EVSI). Döntetlenre végzett Szöllősy Richárd (EVSI) Vereséget szenvedett: Danyi Dániel (Salgótarján) és Csóka Barnabás (Miskolc). Ellenfél nélkül szerzett pontokat a csapatnak: Tóth Dávid (Nagyréde), Berecz Loretta (EVSI és Varga Krisztián (Sárospatak).

– A díjazást a MÖSZ ünnepi keretek között fogja lebonyolítani a döntő két csapatának. Az U-21-es bajnokság utolsó fordulójában a Magyar Kupa 60 g-os súlycsoportban a kategória még két veretlen ökölvívója csapott össze, hogy eldöntsék melyikük végez a könnyűsúly élén. Az egri Könnyű Richárd és a bajai Gálos Viktor (56 kg tavalyi Magyar Bajnoka) összecsapásában az igazi erő bokszot három menetben erőltető Könnyű akarata érvényesült. A pontozók döntése alapján sima, nagy különbségű győzelmet aratott. Gálosra a második menetben számolt a mérkőzésvezető. Örülök, hogy Ricsi a múltheti nagyszerű teljesítményét felülmúlta, kiérdemelte az U21 6. fordulójának legjobb teljesítményt nyújtó versenyzője címet is. Sokat nem pihenhet, szeptember 7-én már utazik Csehországba, ahol az Usti Nad Labem-i nemzetközi tornán képviseli a magyar és az egri színeket – nyilatkozta Dorkó Péter.

 

Utánpótlás Csapat Bajnokság, Döntő, 2. mérkőzés, Budapest Kincsem Park
Budapest Régió – Észak-magyarországi Tigrisek 17:19 Győztek: Berecz Lionel (EVSI), Kiss Marietta (EVSI), Kanalas Renátó (GYAK) és Harmath Zsófia (EVSI). Döntetlen: Szöllősy Richárd (EVSI) Vereség: Danyi Dániel (Salgótarján) és Csóka Barnabás (Miskolc). Ellenfél nélkül szerzett pontokat a csapatnak: Tóth Dávid (Nagyréde), Berecz Loretta (EVSI és Varga Krisztián (Sárospatak).
Összesítésben: 43:32-re nyert az Észak-magyarországi Régió csapata. Régió vezető: Kovács Géza (EVSI) Szakmai vezető: Dorkó Péter (EEVSI) Edzők: Botos Tibor, Fehér Gyula, Sánta Ferenc, Mércse Endre, Galambosi István, Farkas Tibor